KLANTENSERVICE
0
Sluiten
legend Sports - Donderdag 22 November 2021

Wat zijn Stootkussens, Trapkussens en Thai Pads?

Trapkussens, Stootkussens en Thai Pads worden het meeste gebruikt door een trainer tijdens bijvoorbeeld personal bokstraining. Een Bokstraining wordt namelijk veel uitdagender en realistischer dan wanneer je traint op een bokszak. Maar wat zijn stootkussen, trapkussens en thai pads nou precies en welke is het meest geschikt voor mijn bokstraining?

 

Train je af en toe thuis en ben je een beetje moe van het slaan op een bokszak? Je bent zeker niet de enige. Een bokszak training is nou eenmaal niet het leukste om te doen en ook zeker niet het meest effectief. Al is nagedacht over een bokstraining met trapkussens, stootkussens of thai pads? Dat dacht ik al! In dit blog leggen we uit wat trapkussen, stootkussens en thai pads zijn, wat voor soorten er zijn en waarom een bokstraining met de bovenstaande vechtsport spullen effectiever zijn dan het trainen op een bokszak!

 

Stootkussens - Ideaal voor jouw bokstraining!

Je hebt nu vast begrepen dat er verschillende soorten trap en stootkussens zijn om mee te trainen. Stootkussens bijvoorbeeld zijn zoals de naam al zegt zacht kussens die je een trainer beschermen tegen de stoten die jij uitdeelt. Ideaal omdat je op deze manier op een bewegend oppervlak kan trainen wat jou bokstraining veel realistischer maakt. 

 

Er zijn verschillende soorten stootkussen boksen. Je hebt bijvoorbeeld hele kleine stootkussens oftewel handpad. Deze zijn bijna net zo klein als je hand en zijn daarom ook echt alleen bedoeld voor het stoten. Voor een trainer zijn deze pads heel gemakkelijk tijdens het gebruik. De pads zijn namelijk heel licht waardoor een trainer gemakkelijk van posities kan wisselen en je zo een gevarieerde bokstraining kunt doen zonder dat het je trainer veel moeite kost.

 

Daarnaast heb je ook stootkussens met een wat groter oppervlak. Deze stootkussens zijn makkelijker te raken en worden vaak gebruikt voor de beginnende bokser. Tenslotte heb je ook stoot/trapkussens kickboksen. Dit zijn qua oppervlakte de grootste stootkussens die je om je hand/arm kan doen waarop je zowel kan trappen als stoten. Deze stoot/trapkussens kan je daarom ook heel goed gebruiken voor je kickbokstraining. Deze stootkussens zijn veel zwaarder en daarom lastiger tijdens gebruik voor een trainer. Wel zijn deze kussens vaak veel dikker voor heavy impact.

Trapkussens - Doe je aan kickboksen? Train effectief met trapkussens

Ben je een kickbokser en wil je ook je trappen effectief trainen? Dan zijn trapkussens ideaal geschikt voor jouw bokstraining. Hierboven hebben we het al kort gehad over trap/stootkussens. Deze kussens zijn ideaal om snel trap en stoot combinaties te trainen. Naast de trap/stootkussens heb je ook trapkussens. 

 

Deze zijn vaak bedoeld om je low kicks en high kicks op te trainen. Wat een trapkussen onderscheid van een trap/stootkussen is dat het een veel groter oppervlak is. De twee meest voorkomende maten zijn: 75x35x15 cm en 60x35x15 cm. Daarnaast zijn de trapkussen ook veel dikker dan stootkussens waardoor deze goed beschermd zijn tegen heavy impact. Als trainer ben je wel veel minder flexibel en hou je vaak een stand aan voor bijvoorbeeld 10 dezelfde trappen.

 

Thai Pads - Waarom is trainen met stoot/trap kussens effectiever?

Het trainen met stootkussens, trapkussens of thai pads heeft uiteindelijk veel meer voordelen dan het trainen op een bokszak. Wel zit er een nadeel aan. Je hebt natuurlijk een trainingsmaat of een trainer nodig voor je bokszaktraining. Maar wanneer je een trainingsmaat gevonden hebt heeft dit alleen maar voordeel in vergelijking met een bokszak training.

 

Het trainen met een trainingsmaat of personal trainer maakt je personal bokstraining veel dynamischer. De stootkussens of trapkussens kunnen namelijk op verschillende posities worden gehouden. En je tegenstander kan meebewegen, wegdraaien en zelfs schijnaanvallen oefenen. Je voetenwerk wordt hierdoor veel beter en je leert ook hoe je goed kan verdedigen. Al met al trainen met stootkussen, trapkussens of thai pads is veel effectiever dan een bokszak training!

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartborden/

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »