KLANTENSERVICE
0
Sluiten

Weight Gainers

Wie regelmatig aan sport doet en spiermassa wil bouwen, moet een aantal zaken onder controle hebben. Eén daarvan is natuurlijk training, maar ook voeding speelt een belangrijke rol als je resultaten wilt halen. De weight gainer van Legend kan je daar zeker bij helpen.   Naast gewoon gezonde voedingsmiddelen is het ook geen slecht idee om te opt Toon meer

Merken

Maat

Kleur

Prijs

-
1 Product
€ 39,95
€ 28,95
LEGEND Weight Gainer Vanilla 1,5KG

LEGEND Weight Gainer Vanilla 1,5KG

Serieus spiermassa maken? Dan gebruik je deze We...

Deliverytime

Op voorraad
AVP
€28,95*
   Bekijken

   Wie regelmatig aan sport doet en spiermassa wil bouwen, moet een aantal zaken onder controle hebben. Eén daarvan is natuurlijk training, maar ook voeding speelt een belangrijke rol als je resultaten wilt halen. De weight gainer van Legend kan je daar zeker bij helpen.

    

   Naast gewoon gezonde voedingsmiddelen is het ook geen slecht idee om te opteren voor hoogwaardige sportsupplementen, zoals weight gainers. Wil je graag meer weten over weight gainers, wat zo'n supplementen zijn en hoe ze je kunnen helpen om je fitness doelen te bereiken? Lees dan snel verder voor meer informatie en tips!

    

   Wat is een Mass Gainer?

   Een weight gainer of mass gainer is kortweg een supplement dat je helpt om spiermassa op te bouwen. Het gaat om een soort van voedingsshake, die in verschillende verhoudingen en vormen komt waarmee je gemakkelijker spiermassa bouwt over de lange termijn.

   Het effect van een mass gainer op je lichaamsgewicht en spiermassa is te danken aan verschillende factoren:

    

   1. Een hoge hoeveelheid eiwitten

    

   Eerst en vooral is het erg belangrijk dat een weight of mass gainer voldoende eiwitten bevat. Eiwitten of proteïnen zijn immers de bouwstenen voor spiermassa, en zonder is het zo goed als onmogelijk om nieuwe spiermassa op te bouwen.

    

   Als je regelmatig traint en je trainingsintensiteit hoog genoeg houdt, dan ontstaan er in je spiervezels zogenaamde microtrauma's. Dit zijn eigelijk minuscule scheurtjes in je spieren die je lichaam dan automatisch gaat herstellen. Via een proces dat supercompensatie heet, bouwt je lichaam die spieren echter een stukje sterker en groter terug op dan ze voorheen waren.

    

   Om dit proces goed te kunnen doorlopen, zijn eiwitten nodig. Wil je dat je lichaam effectief sterker en gespierde wordt na een training, dan is een goede weight gainer zoals die van Legend met voldoende eiwitten dus essentieel!

    

   1. Voldoende koolhydraten

    

   Daarbij helpt een goede mass gainer je ook om spieren te bouwen doordat er een relatief grote hoeveelheid koolhydraten in zit. In tegenstelling tot de meeste eiwitshakes om af te vallen, bevatten weight gainers relatief veel meer suikers en koolhydraten.

    

   Dit komt omdat koolhydraten een zogenaamd anabolisch effect hebben op je spiermassa. Door een voldoende hoeveelheid suikers te eten of te drinken gedurende de dag, voor of na je training, beschikt je lichaam over de koolhydraten die nodig zijn om de eiwitten die je eet naar de spiercellen te transporteren.

    

   Daarbij zorgt de combinatie van eiwitten én koolhydraten in vloeibare vorm, zoals dat bij een weight gainer shake het geval is, voor een nog sterker spier-opbouwend effect. Kortom: als je de opbouw van nieuwe spiervezels een boost wilt geven, ga dan voor een goede weight of mass gainer!

    

   1. Genoeg calorieën

    

   Aankomen in spiermassa is een kwestie van voldoende eiwitten en koolhydraten eten, maar eigenlijk komt het vooral neer op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Zowel koolhydraten als eiwitten bevatten zo'n 4 calorieën per gram en helpen dus om aan je dagelijkse, benodigde hoeveelheid energie te geraken als je wilt aankomen.

    

   De meeste weight gainers bevatten meer dan voldoende energie om je lichaam van alle bouwstenen en suiker te voorzien voor het opbouwen van spiermassa. Zeker als je gebruik maakt van een shake van een vooraanstaand merk, kan je daarop rekenen!

    

   Belangrijk bij de zoektocht naar een Weightgainer

   De zoektocht naar een goede weight gainer of mass gainer is niet altijd gemakkelijk, dat is zeker. Er bestaan immers zoveel mogelijkheden, zowel online als in de winkel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien.

    

   Toch is het mogelijk om de beste aankoop te doen voor jouw situatie, zolang je met een aantal zaken rekening houdt:

    

   1. De samenstelling van de weight gainer

    

   Ten eerste loont het de moeite om bij het zoeken naar een goede weight gainer rekening te houden met de samenstelling van het product. Zoals reeds vermeld bevatten mass gainers heel wat koolhydraten en eiwitten om de opbouw van spiermassa gemakkelijker te maken. De vraag die je jezelf moet stellen, is: wat is de verhouding tussen beide macronutriënten?

    

   Over het algemeen is het overgrote deel van de calorieën in een weight gainer afkomstig van suikers, of koolhydraten. Een iets kleiner deel komt dan weer van eiwitten, maar doorgaans ligt dat percentage wel nog altijd boven de 20 procent.

    

   Ten slotte bevatten sommige weight gainers ook een klein aandeel vetten om zo de calorische inhoud nog meer te boosten. Dit is echter een uitzondering, omdat vetten de absorptie van de andere macronutriënten vertraagt en dus ook het effect ervan op je spiermassa verminderen.

    

   1. De hoeveelheid en dosissen

    

   Vervolgens is het ook de moeite waard om rekening te houden met de hoeveelheid die je in de verpakking van de weight gainer krijgt. De meeste merken bieden weight of mass gainers die tot een maand of twee maand meegaan, en dan is het natuurlijk vooral een kwestie van voor jezelf uitmaken hoe lang je zo'n product wilt gebruiken.

    

   Wil je veel aankomen over een langere periode en ben je op zoek naar een producten dat daarbij helpt? Ga dan voor een iets grotere hoeveelheid. Als je je weight gainer eerder zuinig wilt gebruiken, bijvoorbeeld omdat je slechts een kleine bulkperiode doorloopt, dan is het beter om te gaan voor een compacter product.

    

   1. Extra ingrediënten

    

   Ten slotte bevatten verschillende mass gainers of weight gainers ook bepaalde extra ingrediënten, die je nog meer helpen om in spiermassa aan te komen. Denk maar aan bijvoorbeeld creatine, dat de opslag van energie in je spiercellen vergemakkelijkt. Ook BCAA's, specifieke eiwitten die je meer energie geven én bijdragen aan de opbouw van spiermassa, behoren tot die categorie.

    

   Ten slotte vind je online zelfs weight gainers die eigenlijke en combinatie zijn van een eiwit- en koolhydraatshake én een pre-workout of ander supplement. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je met één product al het nodig hebt om optimaal te presteren én het spieropbouwproces in gang te zetten!

    

   Wat is de beste weight gainer?

    

   Nu je meer info hebt over weight gainers of mass gainers, blijft er natuurlijk nog de vraag: wat is de beste mass gainer? Een weight gainer vrouwen of mannen heeft over het algemeen hetzelfde effect en dezelfde functie, maar dan nog is het moeilijk om uit te maken welke weight gainer aanbieding je best koopt.

    

   Als er één merk is dat je echt kunt vertrouwen bij de zoektocht naar een goede mass gainer, dan is het LEGEND. De producten van ons bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten voor energie, een gemiddelde concentratie eiwitten voor spieropbouw en beschikken daarbij tal van belangrijke vitamines en mineralen die ook bijdragen aan je gezondheid.

    

   Reken daarbij dat je bij LEGEND ook tal van producten vindt met een lekkere smaak - zoals vanille - en meteen is duidelijk dat dit merk alles biedt wat je nodig hebt om spiermassa te bouwen op een gezonde, duurzame én aangename manier!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »