KLANTENSERVICE
0
Sluiten

Maat bokshandschoen bepalen

Het aanschaffen van je (kick)bokshandschoen

Het belangrijkste onderdeel van het (kick)boksen zijn je (kick)bokshandschoenen. Want zeg nou eerlijk je bent geen echte (kick)bokser zonder (kick)bokshandschoenen. Maar waar vind je de beste (kick)bokshandschoenen? En hoe bepaal je jouw maat (kick)bokshandschoenen? Op deze pagina kom je alles te weten over welke maat (kick)bokshandschoenen je nodig hebt voor jouw trainingssessies of wedstrijden. Check HIER  ons assortiment.

Hoe bepaal je jouw maat (kick)bokshandschoenen

Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig? De maat van een bokshandschoen is gebaseerd op het gewicht. Het gewicht van de (kick)bokshandschoen wordt uitgedrukt in OZ (ounce) en 1 ounce is 28,349 gram. Maten van (kick)bokshandschoenen gaan per 2 OZ en liggen gewoonlijk tussen de 4 en 18 OZ.

De juiste maat bepaal je aan de hand van drie richtlijnen: gewicht, handomvang en pasvorm. Laat uiteindelijk altijd de pasvorm leidend zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie en tabellen om je te helpen de juiste maat te vinden.

 

Richtlijn - Gewicht

Een richtlijn voor het bepalen van de maat van (kick)bokshandschoenen is het lichaamsgewicht. Voor elke 5 kg lichaamsgewicht wordt 1 OZ gerekend. Hiervoor kun je onderstaande tabel gebruiken:

Gewicht

Maat Heren

10 - 15 kg

2 OZ bokshandschoenen 1-5 jaar 

15 - 25 kg

4 OZ bokshandschoenen 4-6 jaar

25 - 35 kg

6 OZ bokshandschoenen 6-8 jaar

35 - 45 kg

8 OZ bokshanschoenen  

45 - 55 kg

10 OZ bokshandschoenen

55 - 65 kg

12 OZ bokshandschoenen 

65 - 80 kg

14 OZ bokshandschoenen 

80 - 95 kg

16 OZ bokshandschoenen 

95 kg en plus      

16 of 18 OZ bokshandschoenen 

 

Gewicht

Maat Dames

10 - 20 kg

2 OZ bokshandschoenen 1-5 jaar 

20 - 35 kg

4 OZ bokshandschoenen 4-6 jaar

35 - 45 kg

6 OZ bokshandschoenen 6-8 jaar

45 - 55 kg

8 OZ bokshanschoenen  

55 - 65 kg

10 OZ bokshandschoenen

65 - 75 kg

12 OZ bokshandschoenen 

75 - 85 kg

14 OZ bokshandschoenen 

85 - 95 kg

16 OZ bokshandschoenen 

95 kg en plus      

16 of 18 OZ bokshandschoenen 

Richtlijn – Handomvang

Naast het gewicht wordt ook vaak de handomvang meegenomen bij het bepalen van de juiste maat (kick)bokshandschoenen. De handomvang meet je (zonder bandage) onder de knokkels zonder de duim. Voor de beste keuze in (kick)bokshandschoenen is het handig om deze indicatie mee te nemen. Kijk in onderstaande tabel in welke categorie jij valt:

Handomvang

Maat

6,5 - 9 cm

2 OZ bokshandschoenen

  9 – 11,5 cm

4 OZ bokshandschoenen

11,5 – 14 cm

6 OZ bokshandschoenen

14 – 16,5 cm

8 OZ bokshanschoenen  

16,5 – 19 cm

10 OZ bokshandschoenen

19 – 21,5 cm

12 OZ bokshandschoenen 

21,5 – 24 cm

14 OZ bokshandschoenen 

24 – 26,5 cm

16 OZ bokshandschoenen 

26,5 cm plus

16 of 18 OZ bokshandschoenen 

Richtlijn – Pasvorm

Elke (kick)bokshandschoen heeft zijn eigen model en pasvorm. Het kan dus zijn dat verschillende modellen met dezelfde maat anders vallen. Neem daarom naast de gewichtsindicatie en de handomvang ook mee hoe het model voor jou valt. De pasvorm is altijd leidend bij de uiteindelijke keuze. Bij een goede pasvorm zit de handschoen lekker strak bij het eerste gebruik. Houd rekening met ruimte voor je bandage en pas bij voorkeur dus altijd nieuwe handschoenen met bandages. De (kick)bokshandschoenen zullen bij gebruik ruimer worden en naar je hand gaan staan (net als schoenen).

Een bokstrainer of goede (vecht)sportwinkel kan je goed helpen met het vinden van de ideale handschoen.

Damesmaten en Kindermaten

De meeste dames hebben kleinere en smallere handen. De meest gangbarebokshandschoen maten voor vrouwen zijn 10 en 12 OZ.

Steeds meer kinderen ontdekken het (kick)boksen. Voor de kleintjes beginnen de handschoenen bij 4 OZ en lopen tot ongeveer 8 OZ bij 10 jaar. Voor 12 jaar en ouder begint de maat doorgaans bij 12 OZ of hoger.

Wedstrijdhandschoenen

Voor wedstrijden worden lichtere handschoenen gebruikt. Wedstrijdhandschoenen zijn 8 of 10 OZ.

 

                                 

Trainen met Extra Zware Handschoenen

In enkele sportscholen worden voor het sparren juist zwaardere handschoenen gebruikt voor extra veiligheid. Hoe zwaarder de handschoen hoe beter je tegenstander en je eigen handen beschermd zijn. Vechters trainen soms extra zwaar met zwaardere handschoenen zodat de armen extra belast worden en dus sterker zijn bij de uiteindelijke wedstrijd.

Vragen? De klantenservice van Legend Sports staat voor u klaar!

Heeft u na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over welke maat bokshandschoen je nodig hebt? De klantenservice van Legend Sports staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. Met het advies van onze specialisten wordt het maken van je keuze nog makkelijker.

Toch het liefste je (kick)bokshandschoenen passen? Dit kan ook bij Legend Sports! Onze vechtsportwinkel is elke week van maandag tot en met vrijdag geopend. In onze winkel krijgt u advies van onze specialisten en kun je alle artikelen passen!

Contactgegevens

Bellen: +31756151619

Mailen: [email protected]

website: legendsports.nl

 

Legend Bokswinkel

Bokswinkel Assendelft
Industrieweg 10E 1566JP Assendelft

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »