KLANTENSERVICE
0
Sluiten

Goede handschoenen kopen

Gevonden! Hét merk dat geweldige vechtsporthandschoenen maakt. En beter nog: de Legend handschoenen zijn ook nog superbetaalbaar. Zo kan iedereen met het beste materiaal trainen en zich ontwikkelen tot een echte Legend in zijn of haar sport. Of jouw sport nou boksen, kickboksen, MMA of een andere vechtsport is waarvoor je vechtsporthandschoenen nodig hebt.

 

Ga je bokshandschoenen, kickbokshandschoenen en MMA handschoenen kopen bij Legend, dan weet je dat je het beste waar krijgt voor je geld.

 

Hulp bij vechtsporthandschoenen kopen

 

Niet alleen de beste vechtsporthandschoenen liggen hier voor je klaar bij Legend, ook een lading aan kennis en ervaring. Dit delen we maar al te graag met je. Zo helpen wij jou bij het kiesen van de handschoenen die het beste bij jouw wensen aansluit. Zullen we maar eens kijken wat je wensen zijn en welke Legend vechtsporthandschoenen jij het beste kan kiezen?

 

Welke handschoenen heb ik nodig?

 

Je bent dus op zoek naar goede handschoenen. Niet tegen de kou natuurlijk maar vechtsporthandschoenen waarmee jij het beste uit je trainingen haalt. Goede handschoenen kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst werpen we maar eens een blik op alle vechtsporthandschoenen die we hier bij Legend Sports verkopen.

 

Topkwaliteit vechtsporthandschoenen

 

Welke handschoenen je ook gaat kopen in onze vechtsportwinkel, de kwaliteit van de handschoenen is altijd goed. En we kunnen inmiddels ook oprecht zeggen dat elke Legend handschoen in de top van zijn categorie behoort. Want voor elke behoefte is er wel een categorie aan vechtsporthandschoenen te vinden.

 

Wij laten potentiële legends alleen met de beste vechtsportspullen trainen. De vraag is alleen welke handschoenen het beste bij jou passen. Daarvoor kijk je allereerste naar het type vechtsport dat je beoefent. Zo kan je hier de volgende type handschoenen kopen:

 

Bokshandschoenen

Kickbokshandschoenen

Bokszakhandschoenen

MMA handschoenen

Thaibokshandschoenen

Krav Maga Handschoenen

 

Het verschil tussen vechtsporthandschoenen

 

Tussen al deze vechtsporthandschoenen zit aardig wat verschil. Het verschil tussen bokshandschoenen, kickbokshandschoenen en Thaibokshandschoenen oftewel Muay Thai handschoenen is niet heel groot. Maar de MMA handschoen of de Krav Maga handschoen is toch wel echt een heel andere handschoen. Dan is er nog een aparte categorie handschoen en dat is de zakhandschoen.

 

Laten we eerst eens even naar het verschil tussen handschoenen voor boksen en kickboks handschoenen kijken.

 

Verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen

 

Voor boksen gebruik je over het algemeen wat grotere handschoenen. Het grootste verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen zit hem in het volgende: met kickbox handschoenen / thaibox handschoenen / Muay Thai handschoenen moet je ook goed kunnen clinchen. Tijdens het clinchen pak je met je handschoenen de nek van je tegenstander vast om zo het lichaam te bestoken met knieën.

 

Een ander verschil tussen bokshandschoenen en kickbox handschoen is vaak de padding aan de binnenzijde. Tijdens het kickboksen vang je namelijk veel trappen op met je handpalm. Met name met het deel van je hand dat vlak boven je pols zit. Het is daarom voor kickbokshandschoenen van belang dat daar voldoende padding zit om je handen te beschermen.

 

Wat is het verschil tussen kickbokshandschoenen en thaibokshandschoenen?

 

Daarin zit nauwelijks verschil. Voor beide sporten kan je gewoon dezelfde handschoenen gebruiken. Deze vechtsporten lijken ook heel erg opelkaar. Het grootste verschil zijn hem in de stijl en de regels. Bij Thaiboksen of Muay Thai wordt meer getrapt en leveren trappen ook meer punten op. Daarnaast wordt er ook veel meer geknied en mag je ook bij beginners al knietjes naar het hoofd maken. Ook ellebogen zijn toegestaan.

 

Maar het belangrijkste verschil wat zou kunnen uitmaken voor het design van de handschoenen is: bij thaiboksen wordt veel geclincht. Dat wil zeggen dat de vechters elkaar vaak bij hun nek vastpakken en vanuit die positie knieën naar het lichaam of hoofd gooien. Thaiboksen met échte bokshandschoenen wordt hierdoor wat lastiger omdat deze verder gesloten zijn bij de handpalmen, wat het lastig maakt om de tegenstander goed vast te pakken. Kickbokshandschoenen hebben hun handpalmen wat meer openstaan en bij een echte thaibox stijl handschoen kan dit zelfs nog meer het geval zijn.

 

Heb ik bokszakhandschoenen nodig?

 

Niet per se. Als je veel op de bokszak traint, dan kan je zakhandschoenen aanschaffen om je bokshandschoenen / kickboks handschoenen te sparen. De impact op de bokszak kan namelijk best groot zijn. Over het algemeen stoot je harder op de bokszak en ook vaker, dan wanneer je op de handschoenen traint met een trainingspartner. Hierdoor kan de padding van je handschoenen sneller slijten dan normaal.

 

De padding van bokszakhandschoenen is wat steviger en meer bestand tegen de hoge maten van impact op de bokszak. Tevens zal je ook niemand blesseren met deze stevigere padding. In dit geval is zo’n stevige padding dus helemaal prima. Verder is het niet nodig om je vingers en handpalmen optimaal te beschermen, zoals dat wel het geval is bij bokshandschoenen en vooral bij kickbokshandschoenen. Dit maakt bokszakhandschoenen vaak goedkope handschoenen vergelijken bij de echte kickbox, Muay Thai en bokshandschoenen.

 

Wat zijn MMA handschoenen?

 

MMA handschoenen zijn vechtsporthandschoenen voor Mixed Martial Arts. De naam van de sport zegt het al: een mix van verschillende vechtsporten is het. Met MMA handschoenen moet je dus verschillende technieken kunnen uitvoeren die je bij de verschillende vechtsporten gebruikt. Niet alleen stoten en trappen dus. Maar ook shooten, werpen / gooien, worstelen, houdgrepen en verwurgingen aanleggen enz.

 

Wat maakt MMA handschoenen zo anders dan box en kickbox handschoenen?

 

Bij MMA wordt er ook veel getrapt. Toch heeft een MMA handschoen maar weinig padding. Dit komt doordat het bij MMA ook van belang is dat je jouw tegenstander goed kunt vastpakken. Er komt bij MMA namelijk ook het nodige gooi- en smijtwerk aan te pas. Een ander zeer belangrijk onderdeel van MMA is het grondwerk. Het worstelen dus eigenlijk. Werpen en worstelen is gewoonweg niet te doen met bokshandschoenen of kickboks handschoenen.

 

MMA handschoenen hebben eigenlijk alleen een goede padding rond het gebied van de knokkels. De MMA handschoenen bieden verder nog een beetje stevigheid aan de polsen en heel soms ook wat bescherming aan de binnenzijde. De vingers zijn bij MMA handschoenen ook helemaal vrij. Zo kan je jouw tegenstander goed vastgrijpen. De bescherming die MMA-handschoenen bieden is eigenlijk vrij minimaal. MMA sparren en wedstrijden zijn eigenlijk ook disciplines voor gevorderden. Tijdens trainingen gaat het er vaak anders aan toe.

 

Heb ik MMA handschoenen nodig? Of liever toch liever kickbokshandschoenen?

 

Bij MMA worden de trainingen vaak ook opgesplitst. Zo kan het zijn dat je één les of een deel van een les alleen traint op het trappen en stoten. Tijdens zo’n les zou je prima kickbokshandschoenen kunnen dragen. Op die manier bescherm je jouw handen beter waardoor je ook beter op hoge intensiteit en met hoge impact kunt trainen.

 

Een andere training kan weer volledig gericht zijn op het shooten, gooien en / of grondgevecht. Dit kan je nog beter traininen zonder handschoenen dan met kickbox handschoenen of bokshandschoenen. Je mag het proberen hoor! Stuur ons een filmpje als het lukt. ;) Maar als je ook MMA wedstrijden wil gaan doen of wil gaan sparren met MMA, dan doe je er goed aan om alvast te trainen met MMA-handschoenen aan. Zo wen je beter aan de handschoenen en weet je tevens beter of je greep ook wel echt goed is.

Welke maat handschoenen heb ik nodig?

 

De maatvoering van de verschillende vechtsporthandschoenen is ook verschillend. Bij MMA handschoenen, Krav Maga Handschoenen en bij de meeste bokszakhandschoenen wordt een maatboog gebruikt waar we allemaal wel bekend mee zijn: XXS, XS, S, M, L en XL. Waarbij de maten XXS, XS en S vaak mooi aansluiten op de handen van dames. Heb je wat grotere handen dan de gemiddelde dame? Dan kan een M ook een goede maat voor je zijn. Heren dragen over het algemeen één van de volgende maten MMA-handschoenen: M, L of XL.

 

Bij bokshandschoenen en kickbokshandschoenen is de maatvoering in ounces. Klik op deze link om voor een hele uitleg: hoe kies ik de juiste maat kickbox of bokshandschoenen.

 

Goedkope bokshandschoenen of dure bokshandschoenen

 

Goedkope vechtsporthandschoenen zijn niet altijd slechter dan duurdere. De Legend handschoenen uit de duurdere categorie kunnen om verschillende redenen verschillen met goedkopere handschoenen:

 

 

Hoe ga ik nu kiezen welke vechtsporthandschoen bij mij past?

Wil je persoonlijk advies? Bel ons dan even. Kan je het zelf wel af? Kies dan in de menubalk voor handschoenen en dan voor de handschoenen van de sport die je beoefent. Kijk welke handschoenen je mooi vindt en lees de productinformatie die erbij staat. Op die manier kan je gemakkelijk de juiste vechtsporthandschoenen voor jou kiezen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »