KLANTENSERVICE
0
Sluiten
Legend Sports - Donderdag 26 Juni 2021

Boksbescherming/boksuitrusting kopen?

Wat heb je nodig?

Boksen is een relatief betaalbare sport om mee te beginnen. Het enige dat je echt nodig hebt, is een basis boksuitrusting om jezelf te beschermen terwijl je vastberaden al het harde werk in de sportschool of thuis doet. We gebruiken tegenwoordig het nieuwste van het nieuwste en willen het liefst gezien worden tijdens het boksen en kickboksen.

Veel beginners en professionals zullen je vertellen dat je de nieuwste gadgets nodig hebt om het op te nemen tegen je tegenstander in de ring. Gelukkig voor je portemonnee, is dit niet echt waar. Boksuitrusting voor beginners draait om bescherming en conditionering.

Ervan uitgaande dat je al wat bokskleding hebt zoals normale training shorts en t-shirts, hoeven de paar dingen die je moet kopen niet extreem duur te zijn. In dit blog vertellen we je wat je nodig hebt om te starten met je favoriete sport.

Uitrusting voor beginners

Het soort boksbescherming dat je nodig hebt, is afhankelijk van het feit of je met of zonder partner gaat trainen. De kans is groot dat je beide doet als je hoopt te concurreren of een training van hogere kwaliteit wilt. Als je traint met een zware bokszak, heb je een springtouw, handwraps, zakhandschoenen, interval timer en uiteraard een zware zak nodig. Tijdens het trainen met een partner is een hoofdbescherming, een mondbeschermer, sparring handschoenen en een lies- of borstbeschermer vereist. Hopelijk denk je dat dit niet te ingewikkeld klinkt, maar dit zijn echt de basismaterialen die je nodig hebt. Er zijn nog een aantal andere opties die je zou kunnen overwegen en natuurlijk zou je niet de verkeerde mondbeschermer of lies-beschermer willen kiezen. Om je op weg te helpen, zullen we je begeleiden naar enkele van de beste uitrusting voor beginners.

Handwraps

Als je start met boksen, is het cruciaal om je handen te beschermen, want dit zijn je wapens. Handwraps of hand wikkels bieden bescherming voor de honderden kleine botten in je handen. Ze nemen zweet op en voorkomen dat je begint te bloeden door geschaafde knokkels. Het gebruik van hand wikkels kan ook de levensduur van je bokshandschoenen verlengen.

Het assortiment handwraps van bekende merken is zorgvuldig ontworpen om maximale prestaties te bieden en tegelijkertijd je handen te beschermen tijdens trainingen en wedstrijden. Handwraps zijn in vele maten en stijlen te verkrijgen. Langere hand wikkels bieden je de mogelijkheid om je handen op een aantal verschillende manieren in te pakken, waaronder de basismethode en de methode tussen de vingers.

Hoofdbescherming

Bespaar geen geld om je hoofd te beschermen en investeer in een duurzame hoofdbeschermer! Een hoofdbeschermer is een gevoerde helm die je hoofd beschermt tegen schade aan de weke delen (inclusief snijwonden, schaafwonden en zwelling). Hoofdbeschermers van bekende merken worden ontworpen met een comfortabele voering, minimale slip en voldoende bescherming. Ze zijn ook goedgekeurd en worden gebruikt door boksfederaties wereldwijd.

Bokshandschoenen om te trainen

Trainingshandschoenen verschillen van sparring- of wedstrijdhandschoenen. Ze zijn ontworpen met voldoende vulling om je handen te beschermen terwijl je op de zware zak slaat. Hun doel is om je knokkels te beschermen terwijl je tegen de zak en schilden slaat. Het is belangrijk dat je investeert in een kwaliteits paar, omdat handschoenen van slechte kwaliteit zeer snel stuk gaan waardoor je letsel kunt oplopen.

Bij Legend Sports vind je vele kleuren bokshandschoenen zwart, rood, roze, eigenlijk voor iedere smaak een passend paar!

Sparring handschoenen

Zoals gezegd zijn trainingshandschoenen en sparring handschoenen niet hetzelfde. Trainingshandschoenen zijn net voldoende opgevuld om handletsel tijdens trainingen met bokszakken te voorkomen, terwijl sparring handschoenen zijn ontworpen om de schade aan jezelf en je partner te minimaliseren. Deze handschoenen hebben extra vulling en hebben een andere vorm.

Sparring handschoenen hebben een evenwichtige gewichtsverdeling van de gevoerde knokkels tot de polssteun. Als je begint met sparren, zijn sparring handschoenen een must.

Wat zijn goede bokshandschoenen?

Hoe definieer je een paar goede handschoenen? Verschillende mensen hebben verschillende behoeften. De beste bokshandschoenen voldoen echter aan volgende criteria:

  • Worden comfortabel gedragen met handwraps aan
  • Passen perfect in je handen, om je polsen en vingers
  • Oefenen geen druk uit op delen van je handen
  • Zijn duurzaam
  • Hebben uitstekende dempende eigenschappen en voelen geweldig

Welke bokszak kiezen?

Een zware bokszak is alleen nodig als je thuis wilt oefenen. Als je van plan bent om enkel in de sportschool te trainen, is er zeker geen reden om in een zware bokszak te investeren. Maar wanneer je begint te boksen, zul je merken dat je graag een paar stoten gooit als je thuiskomt.

Er zijn veel opties als het gaat om zware bokszakken, maar de kern is dat ze ongeveer 31 kilogram wegen, gevuld zijn met een harde of zachte vulling en gemaakt zijn van vinyl, leer of canvas. Ze worden geleverd met een bevestiging om de bokszak aan je plafond of een standaard te bevestigen.

Een zwaardere bokszak is altijd een betere keuze dan een lichte, omdat het extra gewicht ervoor zorgt dat de zak niet te veel slingert als je een krachtige stoot gooit. Er zijn heel wat opties om een van de beste zware bokszakken voor beginners en professionals te vinden. Sommige zijn gemaakt van hoogwaardig vinyl en zijn dus bestand tegen jarenlang gebruik zonder dat ze scheuren of barsten. Er zijn ook bokszakken die gevuld worden met water, in plaats van schuim, zodat je de stevigheid van de bokszak kunt beheersen.

Heb je vragen over artikelen, stel ze gerust. Meer weten over kickboksen en boksen? Onze partners van Sportschool Ockenburgh weten hier alles van.

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »