Voor 15:00 uur besteld morgen in huis. Excl matten en bokszakken
LET OP! Wegens drukte bij DHL/DPD kan er vertraging oplopen
Gratis verzenden vanaf €50** Excl bokszakken
Dagelijks nieuwe aanbiedingen, 28 dagen herroepingsrecht

SPORTVLOER - Kwaliteit vloermatten van Legend Sports

De beste sportvloer kopen, daar begint het allemaal mee. Alleen met de juiste matten in je sportschool, dojo of home / mini gym sport je comfortabel en veilig. Legend heeft verschillende sportmatten die allemaal uitblinken in hun eigen categorie.

Puzzelmatten

Puzzelmatten

Fitnessvloer

Fitnessvloer

Judomatten

Judomatten

Puzzelmatten Baby

Puzzelmatten Baby

DE BESTE SPORTVLOER KOPEN DOE JE BIJ LEGEND

De juiste sportvloer matten kiezen en de juiste sportvloer kopen, daar begint het allemaal mee. Want heb je weleens een mooie duik gemaakt op het asfalt? Of sit ups gedaan op straatstenen? Of misschien onbedoeld in de split terecht gekomen omdat je weggleed op het natte gras? Het zijn niet de fijnste dingen die je kan meemaken tijdens het sporten. Een goede sportvloer is daarom van het grootste belang bij het voorkomen van blessures.

En dat niet alleen...

Sportvloer matten

Zorg dat je voor je sportschool, dojo of home / mini gym de juiste matten legt, want alleen als het fundament goed is, kan je verder bouwen. Voor verschillende sporten zijn weer andere sportvloeren geschikt. Bedenk dus eerst goed welke sporten er op je nieuwe matten  beoefend zullen worden. Legend heeft verschillende sportmatten die allemaal uitblinken in hun eigen categorie.

Sportvloer kopen

Welk fundament, of beter gezegd: welke sportvloer jij nodig hebt is afhankelijk van de situatie en van wat je wilt. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. En welke vloer het dan ook uiteindelijk mag worden, hier ben je in ieder geval zeker van:

 • De producten van Legend zijn van topkwaliteit en hebben een zeer lange gebruiksduur.
 • Het zijn Europa’s scherpst geprijsde matten van topkwaliteit.
 • Elk type vloer heeft een SGS-keurmerk (SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering).
 • Je koopt de matten al vanaf 4 stuks.
 • Gratis verzending tot en met 32 matten.
 • De sportvloer matten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, die ook nog te combineren zijn met elkaar.
 • De juiste expertise: Legend heeft vele sportscholen en trainingscentra naar volle tevredenheid voorzien van een sportvloer.
 • Beschermmatten in grote aantallen nodig? Vraag een offerte aan voor een nóg scherpere aanbieding.

Sportvloer voor fitness

Ga je flink aan de ijzers hangen? Gewichtig aan de gang met de zwaarste gewichten? Alles voor die killerbody! Of je nu in de weer gaat met fitness apparatuur of losse dumbells, jouw sportvloer moet het allemaal aan kunnen. 

Kies daarom voor de rubberen vloeren van Legend die speciaal geschikt is als fitnessvloer. Het rubber van deze matten heeft veel gunstige eigenschappen. Het vangt trillingen op en werkt geluiddempend. Daarnaast zijn deze rubberen matten isolerend, slijtvast en dus zeer duurzaam. 

Eenmaal deze vloermatten gelegd? Dan is een nieuwe mat kopen jarenlang niet meer van toepassing. Deze sportvloer biedt je de juiste fundering om aan jouw gespierde lichaam te bouwen. En het onderhouden van deze sportmatten? Dat is een eitje: gewoon stofzuigen en eventueel even dweilen, moppen of afsoppen.

Rubberen sportvloer voor vele toepassingen

Een rubberen vloer van Legend is niet alleen toepasbaar in sportscholen, maar ook in fitnessruimtes en home gyms. Omdat rubber zo veelzijdig is, is de vloer geschikt als fitness puzzelmat, onderlegmat en als afwerp mat voor gewichten, halters en dumbells.

De voordelen van een rubberen fitness sportvloer

Hieronder noemen we nog eens overzichtelijk en puntsgewijs waarom deze rubberen beschermmatten sportvloer zo ideaal is.

 • De rubberen vloer heeft een geluiddempende werking en zorgt voor een betere akoestiek.
 • De isolerende werking van de vloermatten zorgen voor een aangenamer klimaat.
 • Doordat de sportvloer de trillingen opvangt staat je apparatuur stabieler.
 • De dempende werking van de beschermmatten voorkomt blessures en overbelasting van gewrichten.
 • Dankzij deze producten wordt je ondervloer beschermd tegen schade door vallende gewichten.
 • De matten zijn ook geschikt om te leggen onder cardio apparatuur zoals crosstrainers, roeimachines, loopbanden en hometrainers en spinning bikes.

Sportvloer voor vechtsport, yoga, crossfit en spel

Geen Arnold Schwarzenegger of G.I. Jane ambities? Geen heavy fitnessapparatuur en zware gewichten die afgeworpen worden en je vloer teisteren? Ga jij liever Bruce Lee, Badr Hari, Muhammad Ali of die andere Ali (Alistair Overeem) achterna? Of moeten we zeggen Lucia Rijker of Joanna “The Striker” (Jedrzejczyk)? Want als dat zo is, dan kan je wel een wat zachtere sportvloer gebruiken. Om precies te zijn van EVA foam matten. 

De puzzelmatten van Legend zijn gemaakt van dit duurzame, slijtvaste materiaal en zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Afhankelijk van de sporten en activiteiten die er op de sportvloer uitgevoerd gaan worden, kies je de dikte van de sportmatten.

Toepassingen van deze puzzelmatten sportvloer

Deze Foam puzzelmat sportvloer is zeer comfortabel om grondoefeningen op te doen, denk aan yoga, buikspieroefeningen en oefeningen voor een bad ass. Daarnaast zijn deze matten door hun veerkracht, anti-slip en stabiliteit ook zeer geschikt voor het beoefenen van vechtsporten. 

Denk aan: boksen, kickboksen, thaiboksen (muay thai), karate, krav maga, kung fu, taekwondo, aikido, capoeira en wushu. Maar ook voor worstel, judo, jiu jitsu en MMA grondtechnieken op te oefenen. En wat dacht je van zaktraining! 

Een geweldige manier om je conditie, kracht, snelheid en technieken te trainen. Dus heb je bokszakken hangen? Dan moet je daar zeker deze beschermmatten sportvloer onder leggen. Heb je geen bokszak hangen? Dan kan je ook een bokszak scoren bij Legend, want elke sporter of sportschool die zichzelf een beetje serieus neemt, heeft toch wel een bokszak hangen?

De voordelen van een puzzelmatten sportvloer

 • De veerkracht van de sportvloer matten zorgen ervoor dat je comfortabel je grondoefeningen, yoga-oefeningen en meditatie kan verrichten op deze sportvloer.
 • De dempende werking van de beschermmatten sportvloer voorkomt blessures en overbelasting van gewrichten.
 • Bij een val absorberen de sportvloer matten de eerste impact, zodat de val een beetje gebroken wordt.
 • De vloer is voorzien van anti-slip, dit geeft je de nodige grip bij het beoefenen van vechtsporten.
 • De sportvloer matten zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen en flexibel te gebruiken.
 • Dankzij het puzzelsysteem waarmee deze matten gelegd worden, liggen de matten altijd stabiel en zullen er geen spleten ontstaan tussen de sportvloer.
 • Deze EVA foam vloer heeft een geluiddempende werking en zorgt voor een betere akoestiek.
 • De isolerende werking van de vloer zorgt voor een aangenamer klimaat.
 • Deze vloermatten vormen een comfortabele en veilige ondergrond voor kinderen om op te spelen.

Over spelen gesproken, Legend Sports heeft deze matten ook in een kleinere formaat. Hiermee kan je een mooie speelruimte, baby gym of mini gym in huis creëren. Deze sportmatten zijn iets dunner en kleiner, waardoor ze nog makkelijker te verplaatsen en te leggen zijn en ook geschikt zijn voor de kleine ruimtes.

Sportvloer matten speciaal voor judo, jiu jitsu en MMA

Sportvloer matten voor deze sporten, waarbij een lesje valbreken geen overbodige luxe is, zijn van een andere orde dan alle andere sportvloer matten. Tijdens judo, jiu jitsu en MMA wedstrijden wordt er regelmatig een duikvlucht naar grond genomen. We hebben het dan niet over een struikelpartij, maar over keihard pootje lappen, en over brute worpen. Om het hier heelhuids vanaf te brengen heb je een sportvloer nodig gevormd door de beste beschermmatten. 

De judomatten van Legend Sports worden gebruikt bij EK’s en WK’s. Deze vloermatten voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard en voldoen aan alle eisen die er aan judomatten verbonden zijn. Deze judomatten hebben een uitstekende reputatie en worden dan ook in allerlei landen veelvuldig aangeschaft door sportscholen en bonden.

Sportvloer kopen? Legend checken! Want nergens anders koop je sportvloer matten van zo’n hoge kwaliteit, met alle nodige keurmerken, voor zo’n scherpe prijs. Bel, mail, chat ons of kom langs in één van onze winkels voor een passend advies, een keurige prijs en een geweldige service.

Lees meer
Lees minder
Voor 15:00 uur besteld morgen in huis. Excl matten en bokszakken
LET OP! Wegens drukte bij DHL/DPD kan er vertraging oplopen
Gratis verzenden vanaf €50** Excl bokszakken
Dagelijks nieuwe aanbiedingen, 28 dagen herroepingsrecht