KLANTENSERVICE
0
Sluiten
legend Sports - Vrijdag 22 November 2021

Zakhandschoenen of Bokshandschoenen - wat is het verschil?

Doe je aan bokszak trainingen in de sportschool? Of heb je thuis een bokszak waarop je wel eens helemaal los gaat? Dan heb je vast en zeker wel eens gehoord van zakhandschoenen. Misschien gebruik je ze zelfs wel. Wij van Legend Sports hebben veel de vraag gekregen wat nou het verschil is tussen de traditionele bokshandschoenen en zakhandschoenen. Na het lezen van dit blog krijg je antwoord op deze vraag!

 

 

Wat is een zakhandschoen precies?

Zakhandschoenen zijn zoals de naam al zegt speciaal ontwikkeld voor het trainen op de bokszak. Maar waarom zijn zakhandschoenen hiervoor geschikt? zakhandschoenen zijn namelijk behoorlijk anders ten opzichte van bokshandschoenen. De meest opvallende eigenschappen van zakhandschoenen zijn dat aanzienlijk kleiner en lichter zijn dan normale bokshandschoenen. Zakhandschoenen worden vaak gemaakt van leer of PU (kunstleer). Zakhandschoenen leer zijn dan kwalitatief betere zakhandschoenen dan de zakhandschoenen van PU. Tenslotte is een zakhandschoen een veel opener model dan een bokshandschoen. Vooral de duim heeft veel meer speling.

 

Zakhandschoenen worden vooral gebruik door ervare boksers. Dit komt omdat je techniek goed op orde moet zijn om met de zakhandschoenen te trainen. Wanneer dit niet het geval is heb je eerder kans op blessures met zakhandschoenen. Omdat zakhandschoenen een wat plattere padding heeft komt er wel minder druk op je polsen te liggen. Blijf evengoed altijd bandage gebruiken voor je polsen om blessures te voorkomen!

 

 

Zakhandschoenen boksen - Wel of niet gebruiken als beginner?

Er is al even benoemt dat zakhandschoenen vooral geschikt zijn voor ervaren vechtsporters. Maar betekent dit dan dat je als beginner geen zak handschoenen moet aanschaffen? Overleg dit altijd met je trainer of schat het zelf goed in als je thuis traint. Maar waarom zijn zakhandschoenen niet altijd de beste handschoenen? Je techniek moet namelijk goed genoeg zijn voor je zakhandschoenen heren of zakhandschoenen dames aanschaft. Je moet namelijk goed je stoten kunnen plaatsen op de bokszak. De kans bestaat dat je schuin slaat of dat je duim de bokszak raakt. Dit kan vervelende blessures veroorzaken. En die wil je voorkomen.

 

Als beginner kan je daarom gewoon een normale set bokshandschoenen aanschaffen om te trainen op de bokszak. Deze handschoenen bieden namelijk veel meer bescherming dan een zakhandschoen wat meer veiligheid en stabiliteit geeft tijdens het trainen. Vooral je duim wordt nu volledig beschermd tegen blessures. Blijf wel altijd bandages gebruiken voor je veiligheid en hygiëne. Bandages nemen namelijk ook vocht op waardoor je handschoenen langer fris blijven.

 

Waarom gaan bokshandschoenen eerder stuk op de bokszak?

Er zullen vast een paar mensen denken van ‘ik gebruik altijd normale bokshandschoenen op de bokszak maar deze gaan snel stuk’. Wat jullie denken klopt want normale bokshandschoenen zijn niet speciaal gemaakt om op de bokszak te trainen. Maar voor te sparren of trainen met een partner. De voering van normale bokshandschoenen is namelijk veel zachter dan van zakhandschoenen. Wanneer je volop op de bokszak slaat is de impact op de handschoenen veel groter en worden de stiksel veel eerder en erger belast.

 

 

Bokshandschoenen kopen - Bokshandschoenen of zakhandschoenen gebruiken op de bokszak?

Met welke handschoenen je moet gaan trainen kan best tegenstrijdig zijn. Duidelijk is dat trainen met zakhandschoenen veel beter is dan met normale boxhandschoenen. Daar tegenover staat dat je techniek wel goed genoeg moet zijn om blessures te voorkomen. Hieronder vatten we nog even samen wat de grootste voordelen zijn van het trainen met zakhandschoenen:

 

 • Betere en hardere padding
 • Betere bescherming voor je handen (mits je techniek goed is)
 • Kleiner en lichter dan normale bokshandschoenen
 • Veel duurzamer dan normale bokshandschoenen op de bokszak

 

Verder komt er ook bij kijken dat je normale handschoenen veel langer meegaan wanneer je zakhandschoenen gebruikt op de bokszak. Wanneer je zakhandschoenen gebruikt voor de bokszak en normale bokshandschoenen voor je andere lessen. Hierdoor gebruik je beide handschoenen waar ze voor bedoeld zijn en heb je langer plezier van zowel je zakhandschoenen als bokshandschoenen!

 

Welke keuze moet ik maken?

Al met al kan je zowel zakhandschoenen als bokshandschoenen gebruiken op de bokszak. Vraag altijd aan je trainer wat hij denkt wat het beste is. Je trainer heeft namelijk het inzicht of je techniek bevorderd genoeg is voor zakhandschoenen. 

 

Ervaren boksers hebben meer baat bij zakhandschoenen omdat ze beter kunnen voelen wat ze doen en zo verbeteren ze nog sneller hun techniek. Beginners hebben toch echt meer baat bij normale bokshandschoenen omdat ze hun techniek op de bokszak op een veiligere manier kunnen leren dan met zakhandschoenen!

 • M.Numan

  Geplaatst op woensdag 1 juni 2022 14:45

  Dear Respected,  How are you ? Hope you are fine and business is going well.  BROOKLYN ATHLETICS NY is one of the leading manufacturers of Fitness equipment and Boxing,Martial Arts,MMA,Products and Sportswear and Sports Goods from Pakistan. As a group, we established in 2001.  Our Product Line


  Fitness Products

  Fitness Gloves,Fitness Belts,Dipping Belts,Wrist Wrap,Knee Wraps,Hooks,Neoprene,Grips,Knee Wraps hip booty bands ,Sports Bags,Jogging Trouser,Tank Top Legging Bra Hoodies T-Shirts,Singlets etc.
  MMA Products.

  MMA Gloves UFC,MMA GLOVES,MMA Gloves,Rash Guards,Thai Shorts,  Boxing Equipments  Professional Boxing Gloves ,Pro Boxing Gloves, Kick boxing Gloves, Boxing Training Gloves ,Bag Gloves-Punching Gloves,Focus Pads ,Boxing Headgear, Boxing Shin Pads, Boxing Chest Guard, Groin Guard , Boxing trousers, Boxing Shoes ALL Boxing products.

  Karate Uniform BJJ Gi, Kungfu Suite all kinds of Martial Arts Products.

  We are a quality conscious company, providing best quality with in time delivery and unbeatable Price.
  We would like to request you to please have a look at our website: www.brooklynathleticsny.com and advise your full requirements.

  Best Regards  Muhammad Numan

  BROOKLYN ATHLETICS NY

  NAME OF QUALITY FITNESS

  Address:
  4-KM Pasrur Road
  Near Attock Petrol Pump

  Sialkot 51310 Pakistan

  Tel : 0092 315 8074200 Whatsapp  W:http://brooklynathleticsny.com/

  Email: [email protected]

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »