KLANTENSERVICE
0
Sluiten
Dinsdag 28 Mei 2022

Wil je snel afvallen? Begin dan met boksen

Ken je dat euforische winnaars gevoel na een intense bokstraining? Dat is reden 1 waarom boksen goed voor je lichaam is. Zo’n geluksmoment door de aanmaak van endorfine verlaagd stress en zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Wie wil dat nou niet? 

Wij van Legend zijn ervan overtuigd dat boksen super goed is voor een gezond en topfit lichaam. Waarom? Dat lees je in deze post. Scrol snel verder. 

5 redenen waarom boksen zo goed voor je lichaam is 

   1. Je verbrandt veel calorieën

Boksen is super intensief (wanneer je traint als een legende). In korte tijd geef je alles wat je hebt en wissel je verschillende oefeningen af met een korte rustperiode. Dit noem je ook wel een HIIT (High Intensity Interval Training). Uit onderzoek blijkt dat je daarmee tot wel 50% effectiever vet verbrandt dan een laag intensieve workout. Met een half uurtje HIIT verbrand je zo’n 300 kcal, terwijl je met een flinke wandeling in hetzelfde tijdsbestek maar 130 kcal verbrandt. Uiteraard is een goede uitrusting noodzakelijk om je goed te beschermen tegen blessures. Hier kun je de beste bokshandschoenen aanschaffen.

   2. Je valt sneller af 

Ooit gehoord van het afterburn effect? Na een zware boks training gaat de calorieverbranding namelijk gewoon door. Plof je na het boksen lekker op de bank, dan verbrand je met niks doen nog steeds vet. Hoe lekker is dat?! 

 

Let op: met een zak chips erbij, is dat effect direct verdwenen! Voor een gezond en strak lijf goed en gezond eten een absolute must. Wil je snel afvallen en nog voor de zomer een strak lijf? Combineer boksen makkelijk met koolhydraatarm eten. Krijg hier 26 gratis tips. Je zal zien dat de kilo’s er vanaf vliegen! 

   3. Je krijgt sterke spieren

Met de zomer in zicht, wordt door velen onder ons alles uit de kast gehaald voor een strak lichaam. Weg met die wintervetjes en hallo sixpack en biceps. Boksen is de ideale full body workout. Sparren, springen, stoten, wegduiken; de perfecte combi van cardio- en krachttraining. Hierdoor zullen je spieren sneller zichtbaar worden. 

   4. Je krijgt energie voor 10  

Heb je nog stapels met werk, maar mis je de energie om eraan te beginnen? Haal je bokshandschoenen tevoorschijn en daag jezelf uit! Door je lichaam tot het uiterste te drijven wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat er zuurstof bij je hersenen komt. Dé oplossing voor productiviteit en bergen (werk) verzetten. Voel je weer springlevend met een gezonde geest en een gezond lichaam.  

   5. Het verbetert je algehele fitheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat boksen tot één van de sporten behoort die jouw topfit maakt. Het is veel meer dan alleen tegen een bokszak slaan of trappen. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, hand-oog coördinatie en behendigheid. Het is een van de snelste manieren om toe te werken naar een gezond BMI

 

Genoeg redenen waarom jij goed bezig bent óf om vandaag nog te starten. Wat is jouw doel? Laat van je horen in de comments. Train like a legend en geniet deze zomer volop van een gezond(er) lichaam!

  • Wendy

    Geplaatst op vrijdag 26 april 2024 16:54

    Ik ben 44 jaar en zit in mijn pre-menopauze.
    Ik houd van sporten, eet al jaren clean en ben tegelijkertijd 16 kg te zwaar. Ik denk eraan bokstraining te gaan doen (zonder wedstrijden) maar twijfel ivm mijn nervus vagus, mijn zenuwstelsel dat snel in de fight modus kom en daarna niet terug in een ontspanning modus kom. Het resulteert in het aanwakkeren van mijn slaapstoornis, wat vervolgens mijn spijsvertering saboteert.
    Hebben jullie hier ervaring mee of tips voor mij, omdat ik toch graag middels boksen zou willen afvallen?
    Super fijn als jullie mee willen denken.
    Grtn Wendy

Toon meer

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »