Klantenservice
0
Sluiten
Legend Sports - Woensdag 17 Juni 2021

Sportkleding Sportschool - Wat trek je aan?

Op 19 mei mochten dan eindelijk de sportscholen weer hun deuren openen. De meeste fitness liefhebbers hebben hier dan ook weer op grote schaal gebruik van gemaakt. Het volgende probleem dient zicht dan wel weer aan. Hoe ga ik na al die maanden thuissporten met een geslaagde outfit naar de sportschool. Met tips van Legend Sports kaan iedereen met een geslaagde outfit zijn trainingen afwerken in de gym!

 

Sportschool outfit - Wat moet je vooral niet doen?

 

Om met een geslaagde sportoutfit naar de sportschool te gaan is het ook handig om te weten wat je niet moet aantrekken naar de gym. Want stel je voor dat je denkt de juiste sportkleding te hebben aangeschaft en dit blijkt na je eerste training toch niet zo te zijn. Om dit te voorkomen hebben wij even op een rijtje gezet wat je vooral niet moet doen:

 

 • Trek geen te wijde sportshirts of sportbroeken Het doel van sporten is om wat aan je figuur te doen. Het dragen van te wijde kleding doen afbreuk aan je figuur en dat is zonde!
 • Vermijd te strakke sportkleding wanneer je naar de sportschool gaat. Vooral als je bij oefeningen veel moet bewegen en bukken werkt te strakke sportkleding je tegen. Want iedereen kent het effect van te strakke kleding. Juist ja! Blubbervet.
 • Ga niet met een te kort broekje of sport top naar de gym. Tenzij je moet een ander doel naar de gym gaat;) Te korte sport BH’s of shorts belemmeren je tijdens het sporten en je raakt snel afgeleid en andere mensen misschien ook. Je bent constant bezig met ervoor zorgen dat je kleding goed zit.
 • Draag geen sieraden of horloges wanneer je naar de sportschool gaat. Los van het feit dat het niet handig is om sieraden te dragen kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Je kan namelijk blijven haken wat ernstige gevolgen kan hebben.
 • Bespaar de tijd om je helemaal op te maken met make-up voordat je naar de sportschool gaat. Je komt namelijk naar de sportschool om aan je conditie en aan je lichaam te werken. Foundations kunnen de transpiratie belemmeren en zwaar opgemaakte ogen mogen dan voor een zwoele blik zorgen, doorgelopen mascara en gevlekte oogschaduw hebben dit effect beslist niet.

 

Outfit Gym - Wat trek je wel aan als je naar de sportschool gaat!

 

Hierboven heeft u kunnen lezen wat u vooral niet moet dan wanneer u uw sportoutfit uitkiest. Maar het uiteindelijke doel is om u te helpen met wat je wel aantrekt als je gaat sporten. Met de onderstaande tips kan je met een gerust hart naar de sportschool!

 

 • Let bij het aanschaffen van je sportkleding op de kwaliteit. Schaf sportkleding aan waarin je goed kan bewegen en waarin je huid goed ademt. De meeste sportmerken hebben namelijk de kennis van welke technologieën het beste werken voor de juiste sportkleding. Met het voornaamste doel dat je sportkleding lekker zit en altijd droog en lekker aanvoelt.
 • Ga voor kleding waarin jij je goed voelt! Denk natuurlijk wel aan de randzaken die benoemt zijn hierboven. Maar het is belangrijk dat je sportkleding draagt waarin jij je comfortabel voelt.
 • Welke broek je aantrekt is natuurlijk ook belangrijk. Kies daarom in de winter voor een mooi aansluitende lange broek. In de zomer kan je het beste een half lange broek aantrekken als je naar de sportschool gaat. Worden er echt zomerse tempraturen gemeten is een kort broekje zeker een goed alternatief! Tip van ons: score een broekje met verticale strepen aan de zijkant. Dit doet je benen langer lijken!
 • Voor de mannen onder ons is het wat gemakkelijker! Draag in de wintermaanden een lange broek en in de zomer maanden een korte. Schaf wel broeken aan waarin jij je spullen kwijt kan. Zo hoef je niet altijd een kluisje te huren en heb je nog zicht op je spullen ook!
 • Om belemmering in je bewegingen te voorkomen scoort een Sport-BH of Sport top nog steeds het beste! Zo zijn je armen vrij om te bewegen en kan je al je oefeningen uitvoeren zonder belemmeringen. Trek als man altijd een sportshirt aan, zorg ervoor dat deze niet te strak zit en dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Heb je echt een killerbody is een sporthemd voor de warme zomermaanden natuurlijk ook een echte aanrader.
 • Neem altijd een sporthoodie mee als je naar de sportschool gaat. Ten eerste is het belangrijk dat je na het sporten geen kouvat. En als je dan om die rede toch een sporttrui gaat dragen koop dan gelijk een sporthoodie die je outfit helemaal afmaakt.
 • Schaf altijd gedekte kleuren aan. Net zoals in het dagelijks leven slanke donkeren kleuren af. Vooral als je net begint met sporten en je nog niet helemaal tevreden bent met je shape is een donkere sportkleding de oplossing om dat minder te laten opvallen. Daarnaast vallen in donkere sportkleding je zweetvlekken niet op en kan je met een gerust hart je oefeningen doen!
 • Zorg er AUB voor dat je sportkleding niet twee keer draagt zonder het te wassen. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat je naast iemand staat en de geur niet te doen is. Gooi daarom thuis gelijk je kleding in de was en laat het zeker niet in je tas zitten. Het is daarom ook handig om meerdere sportoutfits in je kast te hebben liggen. Zo voorkom je dit probleem is het fijn sporten voor jou en je medesporters!
 • Maak je sportoutfit af met gekke accessoires. Draag bijvoorbeeld een kleurig bandje om je pols. Draag een hippe sporttas als je de sportschool binnenkomt. En wat dacht je van een kleurrijke hoofdband of pet.

 

Kortom wees voorbereid wanneer je sportkleding koopt voor in de sportschool. Want lang niet alles wat mensen aanschaffen is geschikt. Met de juiste sportkleding kom je niet alleen trendy over, het sporten wordt ook leuker en gemoedelijker. Wij van Legend hopen u genoeg informatie te hebben gegeven: Legend Aren’t Born You Become One!

 

Fitnesskleding - Dit zijn de toppers van Legend Sports!

 

        

 

 

 

Laatste nieuws vanuit Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking