KLANTENSERVICE
0
Sluiten
legend Sports - Woensdag 24 Oktober 2021

Shapewear - Wat zijn de voor- en nadelen?

Het fenomeen shapewear wordt steeds bekender in de nederlandse kledingindustrie. Toch zijn er nog genoeg mensen die weinig tot niks weten over de eigenschappen van shapewear en waarom het gedragen wordt. Want slankt shapewear echt je buik af? Is shapewear gevaarlijk? In dit blog krijg je antwoorden op wat de voor en nadelen zijn van shapewear. 

 

Corrigerende Ondermode - De reden dat we shapewear dragen.

Bij het dragen van shapewear denken mensen vaak dat het alleen maar geschikt is voor de wat zwaardere mensen in onze samenleving. Maar dit kan gelijk de wereld uit geholpen worden. Shapewear is er namelijk voor iedereen! Shapewear is juist bedoeld om ervoor te zorgen dat je dat ene jurkje aan kan zonder rollen op de verkeerde plek. Shapewear trekt alles strak en het vet gaat naar je billen en borsten. Shapewear kan gedragen worden om daardoor beter in je vel te zetten en je met meer zelfvertrouwen naar een feestje kan gaan. Shapewear kan ook gedragen worden voor ondersteuning of het vormen van je lichaam op permanente basis.

 

Is shapewear gevaarlijk?

Een vraag die veel naar voren komt is de vraag of shapewear gevaarlijk is. Shapewear is niet gevaarlijk wanneer je goed ingelicht bent. Wanneer shapewear wel gevaarlijk kan worden is op het moment dat je te strakke shapewear draagt. Ik snap je gedachte; "Hoe strakker de shapewear, hoe dunner ik lijk." Laat je niet beïnvloeden door deze gedachte want een te kleine maat shapewear kunnen je organen en zenuwen beschadigen. Zolang je de juiste maat shapewear draagt is er niks waar je jezelf druk over hoeft te maken.

 

Corrigerend Ondergoed - De voordelen van shapewear

Je weet nu dat shapewear gevaarlijk is en wat de reden is dat mensen shapewear dragen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het dragen van shapewear?

  1. Het dragen van shapewear helpt echt! Met het dragen van shapewear zie je er echt een paar kilo lichter en slanker uit. Dit is de reden dat shapewear de afgelopen jaren steeds meer trending wordt. Veel mannen dragen het bijvoorbeeld onder hun overhemd en bij vrouwen wordt het vaak gedragen onder een jurk.
  2. Je geeft je zelfvertrouwen een boost. Doordat je er slanker uitziet en je misschien weer kleding aantrekt waarin je jezelf eerst niet lekker voelde. Ga je met veel meer zelfvertrouwen de straat op en kijk je weer trots in de spiegel.
  3. Naast het feit dat je door het gebruik van shapewear slanker uitziet kan het medisch ook zo zijn voordelen hebben. Het kan de circulatie stimuleren, en ondersteuning zijn voor de spieren.
  4. Je kleding valt beter. Door het gebruik van shapewear valt je kleding lekkerder over je lichaam. 

Corrigerend Hemd - De nadelen van shapewear

Naast de vele voordelen van shapewear zit er ook nadelen tijdens het gebruik van shapewear producten. Wij van Legend Sports vinden het belangrijk dat je daar ook van op de hoogte bent voor je eventueel shapewear aanschaft. Hieronder een lijstje met mogelijke nadelen van shapewear:

  1. Het eerste punt klinkt gelijk heel tegenstrijdig maar kan wel zo ervaren worden. Shapewear kan je namelijk vet en dik laten voelen. Je denk nu natuurlijk, shapewear moet dat toch juist wegnemen. Dat klopt maar mensen kunnen het tegenovergestelde ervaren. Door het gebruik van shapewear wordt je er namelijk vaak aan herinnerd hoe je er graag uit zou willen zien terwijl dat misschien niet zo is. Dit kan je vooral ervaren bij het aantrekken van de shapewear omdat het soms best wel een worsteling kan zijn om erin te komen.
  2. Door het gebruik van shapewear kan je last krijgen van je maag en buik. Vooral wanneer je uitgebreid gaat dineren is de kans op maagzuur of buikpijnen er groot. Van plan om vaak shapewear te dragen tijdens het eten schaf dan een maat groter aan!
  3. Sommige mensen vinden juist dat shapewear een deuk geeft in je body imago in plaats van dat het je meer zelfvertrouwen moet geven. Want we geven eigenlijk aan dat we niet tevreden zijn met ons lichaam en dat alles beter moet. Voor sommige mensen geeft dit juist een deuk in hun zelfvertrouwen.

Ons assortiment

Je weet nu wat de voor en nadelen zijn van shapewear. En je weet ook dat shapewear niet gevaarlijk is mits je de juiste maat aanschaft. Laat je daarom altijd goed adviseren voor je shapewear aanschaft. Er zijn namelijk verschillende soorten shapewear op de markt. Hieronder een overzicht van ons assortiment:

 

 

Tenslotte waar gaat al het vet dan heen?

Shapewear zorgt uiteraard niet voor een magisch effect dat je vet zomaar verdwijnt. Het enige wat shapewear dat is het vet verplaatsen op plekken waar je er minder last van hebt. Shapewear zorgt er vooral voor dat het vet naar boven (de borsten) of beneden (de billen) wordt verplaatst.

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »