KLANTENSERVICE
0
Sluiten
legend Sports - Dinsdag 12 September 2021

Bokszak kopen - Welke maat Bokszak heb ik nodig?

Je wilt een bokszak aanschaffen maar je weet niet welke lengte geschikt is? Deze vraag krijgen wij vaak. Wat de juiste lengte is hangt af van verschillende sectoren. In dit blog leggen wij precies uit waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van je bokszak!

 

Een bokszak kopen is niet niks. Want ga je de bokszak gebruiken voor alleen boksen? Of beoefen je kickboksen of mma? Hang je de bokszak op aan je plafond of aan een muurbeugel? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van de juiste maat bokszak. Waarom deze vragen zo belangrijk zijn lees je in dit blog! 

 

De volgende maten bokszakken zijn beschikbaar bij Legend Sports:

 

Bokszakken voor stoten

Zoals aangeven is het van belang wat voor soort vechtsport je beoefend om de juiste keuze te maken. Het grootste onderscheid wordt gemaakt in het feit of je alleen wilt stoten, of dat je ook je traptechniek wilt verbeteren. Wanneer je alleen aan boksen doet mag je alleen stoten. In dit geval is een bokszak van 100 cm of 120 cm het meeste geschikt. Deze hangt ver boven de grond maar wanneer je alleen je stoottechniek wilt verbeteren is dat geen probleem. Het enige nadeel aan deze bokszakken is dat deze lichter zijn dan de langere bokszakken. Zijn je stoten al wat harder heb je kans dat er veel beweging zit in de zak.

 

Boxzak voor trappen

Doe je aan kickboksen of mma dan is je traptechniek ook van groot belang. Met de bokszakken van 100 cm en 120 cm kan je geen traptechnieken trainen omdat deze vaak te hoog hangt. High kicks trainen gaat dan nog wel maar voor je lowkicks heb je toch echt een bokszak nodig van 150 cm of 180 cm. Deze bokszakken hangen veel dichter bij de grond en zijn ook zwaarder dan de bokszakken van 100 cm of 120 cm. Trappen tegen een bokszak zorgt voor een grotere impact dan stoten daarom is een zwaardere bokszak ook veel geschikter voor het trainen van je traptechniek.

 

Niet alleen is het belangrijk om te kijken naar welk soort bokszak je nodig hebt. Ook is het belangrijk om te kijken hoe en waar je de bokszak gaat ophangen. Meet daarom altijd de hoogte van je ophangsysteem tot de grond. Houdt er rekening mee dat de zak nog ongeveer 30 cm hoger wordt door de bokszak ketting. We raden aan om de bokszak ongeveer 30 cm boven de grond te laten hangen. Neem deze informatie mee bij het aanschaffen van je bokszak en meet alles op. Wanneer je een bokszak aanschaft voor alleen stoten is het belangrijk dat je opmeet op welke hoogte je stoten ongeveer vallen. Hierdoor voorkom je dan je een te kleine bokszak koopt.

 

Bokszak kinderen - welke lengte volstaat?

Bij het aanschaffen van een bokszak voor kinderen  wordt vaak de fout gemaakt dat de kleinere bokszakken meer geschikt zijn. Maar dit is niet waar. Wanneer je een te kleine bokszak aanschaft voor je kind in een hogere ruimte kan het zelfs voorkomen dat hij/zij niet eens bij de bokszak kan komen en dat deze dus te hoog hangt. Wij adviseren daarom ook om voor kinderen altijd een bokszak aan te schaffen van 150 cm of 180 cm.

 

Bokszakhandschoenen, speciale bokshandschoenen voor op de bokszak

Alle info voor het aanschaffen van de juiste maat bokszak heb je gekregen. Maar je kan nog meer uit je training halen! Met bokszakhandschoenen train je effectiever en hou je het ook langer vol. Bokszak Handschoenen zijn namelijk kleiner en lichter dan de normale handschoenen. Hierdoor kost het minder moeite en kracht om te stoten. Daarnaast zijn de handschoenen gemaakt van leer waardoor de levensduur langer is en de handschoenen lekkerder zitten!

Toch nog vragen over de juiste maat bokszak? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@legendsports of via 075 615 1619.

 

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »