KLANTENSERVICE
0
Sluiten

De Weerstandbanden van Legendsports kwaliteit

iedereen kan wel wat weerstand gebruiken. Weerstand, Ook wel weerstandkabels genoemd,dagen je uit en van weerstand word je beter. Voor je spieren geldt dat zeker! Daarom zijn weerstandsbanden ook zo’n geweldige uitvinding. Fitnessen met zo’n fitness elastiek maakt je workout compleet. Voor in de sportschool of tijdens het thuis sporten.    Toon meer

Merken

Maat

Kleur

Materiaal

Prijs

-
1 Product
€ 24,99
€ 16,95
Legend Weerstandsband

Legend Weerstandsband

Deze legend weerstandbanden zijn ideaal om thuis...

Deliverytime

Op voorraad
AVP
€16,95*
   Bekijken

   iedereen kan wel wat weerstand gebruiken. Weerstand, Ook wel weerstandkabels genoemd,dagen je uit en van weerstand word je beter. Voor je spieren geldt dat zeker! Daarom zijn weerstandsbanden ook zo’n geweldige uitvinding. Fitnessen met zo’n fitness elastiek maakt je workout compleet. Voor in de sportschool of tijdens het thuis sporten. 

    

   Of een andere sport combineren met oefeningen met een sport elastiek? Wij zeggen: Doen! Als je dan toch fitnessartikelen aan het checken bent, wat dacht je van een passende fitness outfit? Bekijk onze dames fitnesskleding en de collectie van fitness kleding voorheren. Daarnaast hebben we ook een uitstekende fitness collectie voor kids.

    

    

   Fitness elastiek kopen

   Waarom zou je een weerstandband kopen voor je fitness workout? Daar gaan we even wat dieper op in. Zoals welke fitness workouts je met een fitness elastiek uitvoert. En waarvoor deze oefeningen met sport elastiek goed zijn.

    

   Lees rustig verder en je zal versteld staan van de voordelen van onze fitness power bands. Liever meteen een fitness weerstand band kopen? Klik dan om door te gaan naar de Legend fitness weerstandsbanden. En maak je fitness elastiek set compleet met fitness straps en bandages en één van deze springtouwen.

    

    

   De voordelen van weerstandsbanden of resistance bands 

   Je hoeft maar even te googelen op “trainen met weerstandsbanden”, en je ziet direct een hoop mogelijkheden voorbij komen. Op YouTube en Instagram zie je elke topsporter, fitnessgoeroe en elke personal trainer in de weer met een weerstandsbanden set. En dat is niet voor niks.

    

   Er zijn namelijk een hoop voordelen aan deze fitness weerstand banden. Zo train je met een weerstandsband elke grote spiergroep. Ja, je leest het goed: voor elke grote spiergroep zijn er fitness oefeningen te bedenken waarbij gebruik gemaakt wordt van een fitness elastiek.

    

   Een ander voordeel van fitness weerstandbanden is het feit dat ze goedkoop zijn. Daarnaast zijn ze op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Zo zijn er een heleboel bekende fitness workouts ook uit te voeren met een weerstandsband. Je hebt dan dus niet meer per se dumbbells, halters, kettlebells of een fitness apparaat nodig. Dat scheelt geld en ruimte.

    

   Verder zijn weerstandsbanden door iedereen te gebruiken. Van jong tot oud en van beginner tot ervaren. Met een fitness elastiek train je altijd op je eigen niveau. Kies voor een lichte weerstandsband, een medium weerstand band of voor één van de zware fitness weerstandsbanden.

    

   Werpt de training vruchten af en wordt je steeds sterker? Dan is een nieuwe fitness weerstandsband kopen niet direct nodig. Je kan je workout namelijk ook zwaarder maken door meer spanning op de weerstandsband te zetten en te houden.

    

   Ben je begonnen met een lichte weerstand band en train je nu met een medium weerstandsband? Maar is dit fitness elastiek inmiddels ook al een beetje te licht aan het worden voor je? Lekker bezig!

    

   Dan komt nu een tip van ons: ook nu is het kopen van een zware weerstand band niet direct nodig. Je kan namelijk je lichte fitness elastiek en je medium sport elastiek combineren! Zo maak je je training nog zwaarder. Daag jezelf dus lekker uit tijdens je workout: combineer en probeer nieuwe oefeningen uit.

    

   Negatief trainen met weerstandsbanden

   Negatief trainen is ook een manier om je fitness training met behulp van weerstandsbanden effectiever te maken. En in dit geval is negatief trainen niks negatiefs, maar juist heel positief. We leggen het je uit.

    

   Negatief trainen is het onder spanning houden van de betreffende spier(groep) op het moment dat de spier langer wordt. Doe je bijvoorbeeld de bicep curl met een fitness elastiek; dan hebben we het over het gedeelte wanneer je je arm weer laat zakken.

    

   De beweging waarbij je jouw onderarm omhoog beweegt is het concentrische gedeelte. De beweging op het moment dat je jouw onderarm weer laat zakken is het excentrische gedeelte.

    

   Als je tijdens het excentrische gedeelte de spanning op je spieren houdt. Dus het naar beneden zakken van je onderarm tegenhoudt, dan ben je negatief aan het trainen.

    

   Negatief trainen wil dus niet zeggen dat je onder luid gevloek en gescheld aan het fitnessen bent. Ja, negatieve aandacht zal je er zeker mee trekken. Maar dat gevloek en gescheld zal je niks helpen. Terwijl negatief trainen, dus met de focus op het excentrische gedeelte, je spiermassa juist zal vergroten.

    

   Optimaal trainen met een weerstandsband

   We weten nu dus wat het concentrische gedeelte van een oefening is: de heengaande beweging zeg maar. Wanneer je traint met een weerstandsband is dit het gedeelte waarbij de weerstand elastiek fitness wordt vergroot.

    

   We weten ook wat het excentrische gedeelte van een oefening is: de teruggaande beweging van een oefening waarbij je spieren steeds meer ontlast worden. Dus als je traint met een weerstandsband, dan is dit het gedeelte waarbij de weerstand van het fitness elastiek vermindert. 

    

   En dan is er nog een derde gedeelte. Dit heet het isometrische gedeelte. Om maar weer de bicep curl, uitgevoerd met het sport elastiek, als voorbeeld te geven: Dit is het gedeelte wanneer je jouw onderarm een tijdje stil houdt op het moment dat je de heengaande beweging gemaakt hebt en dus wacht met het maken van de teruggaande beweging.

    

   Om je fitness oefening optimaal uit te voeren, concentreer je je niet meer alleen op het concentrische gedeelte (de heengaande beweging). De meeste mensen die een workout doen concentreren zich namelijk alleen daarop. Nu ga jij je voortaan concentreren op alle drie de bewegingen.

    

   Wanneer je traint met weerstandbanden, dan zou dat er als volgt uitzien: je maakt de heengaande beweging zoals je die altijd doet. Dat kan rustig of explosief zijn, afhankelijk waarvoor je traint. Vechtsporters zoals boksers, kickboksers en MMA vechters zullen vaak explosief trainen.

    

   Vervolgens houd je de maximale spanning, die de weerstandband aan het eind van deze beweging heeft, een tijdje vast. Dit is het isometrische gedeelte.

    

   Dan begin je aan de teruggaande beweging (het excentrische gedeelte). Deze beweging maak je zo langzaam mogelijk, terwijl je de spanning zo lang mogelijk vasthoudt. Precies op het moment dat je spier(en) langer worden. Het voordeel van dit negatieve trainen is dat je spieren op den duur ook meer volume krijgen.

    

   Trainen met weerstandbanden leent zich dus perfect om optimaal je fitness workouts uit te voeren. Om goed te kunnen trainen op krachtniveau kun je er ook voor kiezen om tijdens het fitnessen een van onze topkwaliteit fitness riemen en powerlift riemen te gebruiken

    

   Workouts met een fitness elastiek 

   Welke workouts je dan allemaal kan doen met zo’n fitness elastiek band? Nou eigenlijk alle oefeningen die je normaal ook doet met dumbbells of met een fitness apparaat.

    

   Oefeningen met een weerstandsband of fitness elastiek band worden namelijk vaak gewoon gebaseerd op de voor ons bekende krachtoefeningen.

    

   Om maar een heel bekende oefening te nemen: bicep curl met dumbbell. Maar dit keer voer je hem uit met een fitness weerstand band in plaats van met een dumbbell. Hoe doe je dat?

    

   Nou, je gaat gewoon op de beide uiteinden van de fitness elastiek band staan. Zo maak je van de weerstandsband dus een lus. Het midden van de lus pak je vast met je hand. Ga rechtop staan met je arm langs je been en buig je onderarm omhoog onder spanning van de weerstandband. En zo maak je de bicep curl met fitness elastiek band.

    

   Al dit soort oefeningen zijn dus gewoon effectief uit te voeren met een sport weerstandsband. Googel maar eens snel wat video’s waarin fitness oefeningen met weerstandsbanden getoond worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

    

    

   Sport elastiek band kopen

   Dat zou eigenlijk elke sporter moeten doen. Welke sport je ook beoefent: het zal je fysiek veel voordelen brengen.

    

   Zo’n sport elastiek benen bijvoorbeeld: je doet deze weerstandband gewoon om je benen heen. Afhankelijk van de plek waar je het elastiek plaatst (ter hoogte van je enkels, boven je knieën of eronder) en de beweging die je maakt, kan je eigenlijk heel je benen trainen. En daar heb je alleen één enkele sport elastiek benen voor nodig!

    

   Natuurlijk zijn er ook allerlei oefeningen met weerstandsbanden voor je bovenlichaam. Sterker nog: je kan zelfs speciaal hiervoor weerstandbanden met handvaten kopen.

    

   Sport elastiek met handvaten kopen?

   Je hebt deze fitness elastieken met handvaten vast al vaker gezien. Maar welke weerstandsband is nou geschikt voor jou? Moet je een elastiek band fitness zonder handvatten of een fitness elastiek met handvaten kopen?

    

   Welke je kiest is afhankelijk van wat je wil trainen. Wil je alleen je armen, schouders, borst, buik en rug trainen? Dan is zo’n fitness weerstandsband met handvatten echt ideaal.

    

   Wil je ook benen en billen trainen? En misschien ook je core op een andere manier kunnen trainen? Dan is het aan te raden om voor een weerstandsband zonder handvatten te gaan.

    

   Wil je bovenlichaam en onderlichaam optimaal kunnen trainen? Dan koop je een weerstandband elastiek fitness zonder handgrepen én een weerstand elastiek fitnessband met handgrepen.

    

   Yoga fitness elastiek kopen

   Mensen die aan yoga doen, zullen misschien specifiek op zoek zijn naar een yoga elastiek of een yoga fitness elastiek. Eigenlijk wordt hiermee dezelfde weerstandsband, fitness elastiek of sport elastiek bedoeld waarover we in dit artikel schrijven.

    

   Neem gauw een kijkje tussen al onze fitness spullen en fitness accessoires en haal de weerstandbanden in huis die je nodig hebt! Fitness elastiek set kopen? Wij hebben de fitness set voor jou.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »