KLANTENSERVICE
0
Sluiten
legend Sports - Donderdag 26 Oktober 2021

MMA Spullen - Wat heb ik nodig voor mijn MMA Outfit?

Je wilt MMA gaan beoefen maar je weet niet welke spullen je nodig hebt? Of beoefen je MMA al een tijdje en wil je nu je eigen spullen aanschaffen? Dit kan soms best lastig zijn. Want welke handschoenen zijn het meeste geschikt? Draag je bandage bij MMA? En welke kleding is ideaal voor het beoefenen van MMA? Dit allemaal lees je in dit blog: MMA Spullen wat heb ik nodig voor mijn MMA-Outfit?

 

Je zoekt op internet naar mma-spullen en je ziet een berg aan opties. Lastig! Dat vonden wij bij Legend Sports nou ook! Daarom helpen onze professionals jou op weg voor het aanschaffen van de juiste mma-spullen voor de juiste mma-outfit!

 

MMA - Wat is dat?

Mixed Martial Arts engels voor gemengde vechtsporten, afgekort mma is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van verschillende technieken van verschillende vechtsporten. Denk hierbij aan sporten zoals Boksen, Kickboksen, Judo, Taekwondo, Karate en worstelen. 

 

Er worden veel andere benamingen gebruikt voor mma zoals free fight, vale tudo en cage fight. Er zijn veel organisatoren die mma gevechten organiseren. De grootste organisatie komt uit de verenigde staten. De MMA-organisatie heet UFC (Ultimate Fighting Championship).

 

MMA Handschoenen - Begin bij de basis

Zoals elke vechtsport vormen je handschoenen de basis voor je outfit. Dit is voor je mma outfit niet anders. MMA handschoenen zijn wel anders dan de bokshandschoenen die de meeste mensen kennen. MMA Handschoenen zijn namelijk kleiner en daardoor automatisch lichter. Dit zorgt ervoor dat je harder kan stoten en meer schade kan aanrichten bij je tegenstander. Dit is een van de grootste redenen dat MMA veel spectaculairder is om te bekijken dan andere vechtsporten.

 

Net zoals normale handschoenen wordt bij MMA ook onderscheid gemaakt tussen leren en kunstleren handschoenen. Het grote verschil zit in de levensduur en het comfort. Bij 1 of 2 keer in de week trainen voldoen de kunstleren mma handschoenen train je 3 keer of vaker zijn de lederen mma handschoenen beter geschikt.

 

MMA outfit - Wat zijn verdere mma benodigdheden?

De juiste handschoenen heb je nu kunnen vinden maar er komt meer kijken om je mma outfit compleet te maken. Het belangrijkste van je mma-outfit is namelijk je bescherming. MMA gaat er ruig aan toe dus de goede bescherming is van groot belang. Denk hierbij aan de juiste scheenbeschermers, toks, bandages, binnenhandschoen en bitjes


Natuurlijk wil je tijdens je training ook een beetje goed voor de dag komen. Daarom zijn de mma shirts en mma shorts onmisbaar voor je mma outfit. Check altijd of de kleding die je aanschaft mma gerelateerd is! Er zijn genoeg soorten en maten mma kleding voor je mma-outfit. Zo hoef je niet bang te zijn dat je niet goed voor de dag komt tijdens je wedstrijden of training!

Informatieve Blogs van Legend Sports

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »