Scheenberschermers worden gebruikt om de schenen van sporters te beschermen en worden bij verschillende sporten gebruikt. Door schokken en trappen op te vangen zorgen ze ervoor dat er minder snel blessure ontstaan, en dat het sporten comfortabeler is. Je komt ze tegen in verschillende materialen zoals; polyurethaan, leer, kunstleer, katoen, elastisch en verschillende sporten hebben verschillende modellen scheenbeschermers. Voetbalbeschermers hebben dus andere eigenschappen dan kickboksbeschermers. Als kickboxer is het dus belangrijk dat je de juist beschermers uitzoekt!
Je scheenbeschermers zijn één van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting bij het kickboksen. Zowel in MMA als in het kickboksen krijgen je benen het zwaar te verduren. Goede scheenbeschermers maken dus het verschil tussen winnen en verliezen, moeten stoppen of doorknallen. Hoewel met scheenbeschermers kickboksen even wennen is, levert het je vooral heel veel voordelen op. Maar waar moet je nou op letten bij het uitzoeken van een paar kickboxsbeschermers? We zetten al onze kickboksbeschermers voor je op een rijtje!
KICKBOKS SCHEENBESCHERMERS: WELKE SOORTEN ZIJN ER?
Zoals in elke combat sport, wil je ook bij het uitzoeken van kickboks scheenbeschermers zeker weten dat je een product van goede kwaliteit koopt. Kickbokshandschoenen en de Legend scheenbeschermers zorgen ervoor dat je minder schade oploopt door trappen of stoten, waardoor je minder kans hebt op blessures.
Er bestaan verschillende soorten kickboks scheenbeschermers, die allemaal hun eigen plaats in een trainingsroutine kennen. Welke soort geschikt is voor jou hangt van een aantal factoren af, zoals je trainingsintensiteit, frequentie, leeftijd en gewicht.
- STOFFEN SCHEENBESCHERMERS: Scheenbeschermer van stof zijn vaak voorzien van een laag schokabsorberend foam. Dit type scheenbeschermer beschermt je tegen wat lichtere trappen en stoten. De beschermers hebben een neopreen achterkant, zodat ze heel eenvoudig als een sok aan te trekken zijn. Het grote voordeel is dat deze beschermers hierdoor aanvoelen als een second skin. Dit type beschermer is niet alleen geschikt voor kickboksen, maar wordt ook vaak voor karate en Muay Thai gebruikt.
Deze elastische scheenbeschermers zijn de goedkoopste optie voor scheenbeschermers en bieden vooral bescherming aan de voorkant van de been, waar je de meeste klappen mee uitdeelt. Let bij het uitzoeken van dit type scheenbeschermer op de breedte, voor kickboksen is een wat bredere scheenbeschermer prettig omdat je zo een groter oppervlak beschermt, maar wanneer je de scheenbeschermers ook voor MMA grappling wilt gebruiken, kan een te breed vallend model in de weg zitten.
-SKINTEX SCHEENBESCHERMERS: Deze klasse scheenbeschermers biedt je de allerbeste bescherming en is geschikt voor professioneel gebruik. Dit type handgemaakte kickboks scheenbeschermers is gemaakt van Skintex en heeft een paddinglaag van gel die alle trappen absorbeert.
KICKBOX SCHEENBESCHERMERS VAN EEN GOED MATERIAAL
Als je op zoekt bent naar scheenbeschermers die lang meegaan, kun je het beste kiezen voor lederen of synthetisch scheendekkers. Deze kickbox scheenbeschermers zijn zo duurzaam dat ze jaren lang mee gaan. Bij de duurdere modellen zie je sowieso dat er wat stevigere materialen gebruikt worden, dat zie je terug in het klittenband en de stevige stiksels. Je zult ook merken dat deze beschermers tijdens heftige wedstrijden strak op hun plaats blijven zitten. De soepelere beschermers zitten heerlijk als je aan het trainen bent, maar in het heetst van de strijd merk je wel verschil met de kickbox scheenbeschermers uit het hogere segment.
MAAT SCHEENBESCHERMERS KICKBOKSEN
Je gaat dus met beenbeschermers kickboksen aan de slag, maar weet niet welke maat je moet hebben? De maat van scheenbeschermers wordt bepaald aan de hand van je lengte en kan per model en fabrikant wat verschillen. Let bij het product dat je wilt bestellen dus even goed op welke maat je moet hebben. Sommige modellen vallen wat kleiner uit dan anderen en we vermelden dit bij het model als dat het geval is. Bij al onze scheenbeschermers staat er een foto bij met de maattabellen.
Over het algemeen kun je zeggen dat scheenbeschermers ongeveer driekwart van je scheen moeten bedekken en tot net iets onder de knie schuif moet komen. Ook is het belangrijk om kickboxbeschermers niet op de groei te kopen, omdat ze dan makkelijk kunnen verschuiven. Zorg er dus voor dat je de juiste maat koopt. Heb je scheenbeschermers gekocht, maar is de maat niet goed? Je hebt bij ons 28 dagen de tijd om ze te retourneren. Kijk hier voor de voorwaarden!
ONDERHOUD VAN KICKBOKSBESCHERMERS
Met al die trainingen worden je beschermers natuurlijk net als je sportkleren op een gegeven moment vies. Stoffen scheenbeschermers kun je aak op een lagere temperatuur in de wasmachine wassen. Kijk wel eerst even goed op het etiket om te controleren in welk wasprogramma je ze mag wassen. Drogen doe je niet in de droger maar aan een rekje. Dat kan in de frisse buitenlucht maar ook in de winter bij de kachel worden je scheenbeschermers droog.
Wil je jouw leren of kunststoffen beschermersschoon houden? Gebruik dan een desinfecterende spray na het gebruik. Haal ze na je training bij thuiskomst ook direct uit je tas en hang ze ergens uit waar ze lekker kunnen luchten. Hoe minder je bacteriën de kans geeft om zich te verspreiden, hoe langer je scheenbeschermers fris blijven.
BESTE SCHEENBESCHERMERS KICKBOKSEN
Hopelijk heb je nu al een beetje een idee welke scheenbeschermers het beste bij jou passen. Het is belangrijk dat je scheenbeschermers comfortabel om je benen zitten, niet verschuiven tijdens het sporten, een goede bescherming bieden en niet in de weg zitten. Zo lever jij optimale prestaties op het veld terwijl je blessures voorkomt.
Alle beschikbare modellen kun je hier vinden. Mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Kom je toch liever langs om je kickbokshandschoenen en scheenbeschermers even te passen? Dat is een prima idee!
Door persoonlijk langs te komen, kunnen we je nóg beter helpen. Onze Superstore vind je in Zaandam en deze is van Maandag tot en met Vrijdag van 9:30 tot 18:00 geopend. Op Zaterdagen kun je van 11:00 tot 15:00 bij ons terecht. Waar je ook voor kiest, we helpen je graag verder!